Βιογραφικό
Ως ερασιτέχνης ερευνητής, αφιερώνει πολλές ώρες στην συγκέντρωση στοιχείων προκειμένου να τεκμηριώσει και ν' αποδώσει το δυνατόν περισσότερο παραστατικά, τα παραδοσιακά σκάφη που χάθηκαν στην πάροδο του χρόνου. Προσωπικό του έργο αποτελεί το αρχείο με 2000 και πλέον παλαιές φωτογραφίες σκαριών, στην ιστοσελίδα 3w.naftotopos.gr.
Θεωρεί τον ναυτικό μοντελισμό ως μία προσπάθεια διατήρησης της ναυτικής μας κληρονομιάς, και με τα έργα του, επιχειρεί ν' αποδώσει τα πραγματικά σκαριά, αλλά και το πνεύμα μιας άλλης εποχής
Κατασκευάζει τα μοντέλα του "from scratch" (από το " 0") με τον τρόπο της Ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής, χρησιμοποιώντας κατά βάση ξύλο οξιάς και επιδιώκει το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα από το εμπόριο.
Είναι μέλος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, συνδιαχειριστής και αρθρογράφος της ιστοσελίδας 3w.naftotopos.gr , άρθρα και μοντέλα του έχουν δημοσιευθεί σε ξένα περιοδικά και είναι ενεργό μέλος σε αρκετά Ελληνικά και ξένα μοντελιστικά forums.
Μοντέλα του βραβεύθηκαν το 2015 στην πανελλήνια έκθεση μοντελισμού της IPMS (1ο & 2ο βραβεία)  καθώς και το 2017  (1ο βραβείο).

 

 

 


 

Δωρεές του εκτίθενται στο Ναυτικό μουσείο Ελλάδος (Μικρογραφίες πλοίων σε μπουκάλι-ships in bottles) και στο Ναυτικό μουσείο Καβάλας.

 

Ο Γιαννίκος Θανάσης γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα κατάγεται από την     Ν. Λέσβο και διαμένει μόνιμα στην πόλη του Βόλου.
Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, και τώρα σε αποστρατεία με τον βαθμό του Σχή.
Η αγάπη του για την θάλασσα και οι νησιώτικες καταβολές του, από νωρίς, σχεδόν του επέβαλαν να ασχοληθεί με τον μοντελισμό πλοίων. Γοητευμένος από τις «γραμμές» των Ελληνικών Παραδοσιακών σκαριών, επέλεξε αποκλειστικά την κατασκευή και την αναπαράσταση των ομοιωμάτων τους.